Pagina 1 van 1

vraag 37

Geplaatst: 20-06-2017 13:40
door natascha hoogendijk
Wat te doen met een antwoord als 'Universiteitsbesturen zijn losgezongen van de universitaire gemeenschap van wetenschappers, studenten en docenten'?

Dat houdt toch in dat medezeggenschap niet meer bestaat? Bestuur en personeel zijn 'losgezongen' ('loszingen' was voor mij btw een totaal nieuw woord!), het bestuur heeft alles voor het zeggen.

Geplaatst: 20-06-2017 14:05
door Loes
Ik ben het ermee eens dit goed te rekenen. Het tweede deel van deze alinea is de lezen als een uitleg (/ andere manier van zeggen) van het eerste deel.

Geplaatst: 20-06-2017 15:31
door Christine Brackmann
Het feit dat de universiteitsbesturen zijn losgezongen van de wetenschappelijke gemeenschap vindt zijn oorzaak volgens het cv in de afschaffing van de mr twintig jaar geleden. Daarna is de universiteit veranderd in een commercieel bedrijf waarvan het management zijn eigen nieuwe leden kiest en dat - zal de lezer dan moeten begrijpen - is er de oorzaak van dat het bestuur losstaat van de universitaire gemeenschap. Er is dus een keten, maar de schakels worden niet in de juiste volgorde getoond.

Geplaatst: 20-06-2017 15:50
door Els van der Geest
Mee eens, Christine.

Geplaatst: 20-06-2017 19:34
door natascha hoogendijk
Christine Brackmann schreef:Het feit dat de universiteitsbesturen zijn losgezongen van de wetenschappelijke gemeenschap vindt zijn oorzaak volgens het cv in de afschaffing van de mr twintig jaar geleden. Daarna is de universiteit veranderd in een commercieel bedrijf waarvan het management zijn eigen nieuwe leden kiest en dat - zal de lezer dan moeten begrijpen - is er de oorzaak van dat het bestuur losstaat van de universitaire gemeenschap. Er is dus een keten, maar de schakels worden niet in de juiste volgorde getoond.
Aha. Dus het cv is leidend. En daar houden we ons aan. Ik vind dit een moeilijke vraag.

Geplaatst: 20-06-2017 19:47
door Christine Brackmann
Ik probeerde uiteen te zetten hoe ik denk dat je de tekst hier kunt analyseren. Doordat na de afschaffing vd mr de boel vercommercialiseerde is de kloof tussen bestuurders en wetenschappers ontstaan.
Je hebt op grond van artikel 3.3 alle recht om af te wijken vh cv en zoals je elders op dit forum kan zien, ben ik daar beslist geen tegenstander van ;-).

Geplaatst: 20-06-2017 20:52
door natascha hoogendijk
Christine Brackmann schreef:Ik probeerde uiteen te zetten hoe ik denk dat je de tekst hier kunt analyseren. Doordat na de afschaffing vd mr de boel vercommercialiseerde is de kloof tussen bestuurders en wetenschappers ontstaan.
Je hebt op grond van artikel 3.3 alle recht om af te wijken vh cv en zoals je elders op dit forum kan zien, ben ik daar beslist geen tegenstander van ;-).

Weet ik, Christine. Maar ik vind dit dus echt een moeilijke vraag. En ben blij met alle info. Ik keer nu terug naar mijn eerste antwoord: het losgezongen zijn van elkaar. Dat is voor mij een goed antwoord en kan ik verantwoorden. 'Loszingen' zal ik trouwens nooit meer vergeten :D