Pagina 1 van 1

Tweede tijdvak vraag 25

Geplaatst: 20-06-2017 09:39
door jessicastijger
Door het antwoord dat al ingevuld is, zijn mijn leerlingen op hele andere antwoorden gekomen. Zeker bij de effecten op gezondheid van mens/dier en milieu komt geen enkele van mijn leerlingen tot de gegeven antwoorden in het correctiemodel. Wat doen jullie met deze vraag?

Het meest vervelende aan deze vraag vind ik dat deze 7 punten waard is en dat ik van mening ben dat het correctiemodel hier niet correct is. Maar 7 punten in de prullenbak moeten gooien bij leerlingen is wat mij betreft geen optie als het correctiemodel hier rammelt.

Geplaatst: 20-06-2017 11:13
door Christine Brackmann
Vooral ook een vermoeiende vraag, omdat je naar zoveel teksten moet kijken... Voor de cel 'economie' bij tekst 1 moet de leerling echt weer de tekst in duiken, want het blijkt niet overduidelijk (maar misschien heb ik te scannnend gelezen). Voor mijn kandidaat maar 2 punten. Tja, wat moet je ermee? Ik vind de vraag op zich niet slecht en er staat ook duidelijk 'algemene effecten' en 'abstracte bewoordingen', dus voorbeelden - waar mijn leerling vooral mee kwam - zijn niet de bedoeling. Het zijn wél verdraaid veel verspeelde punten.

Geplaatst: 20-06-2017 11:24
door KristadeGeus
Tja, die algemene bewoordingen en abstracte termen.. Daarover struikelen mijn leerlingen. Inderdaad een dure vraag....