Pagina 1 van 1

II Vraag 33

Geplaatst: 20-06-2017 08:52
door metteke
Wat een vraag! Nog nooit eerder werd leerlingen gevraagd om drogredenen toe te lichten en dan mag je ook nog eens niet 1p geven voor het geven van de goede drogreden, als de uitleg daarbij niet klopt. Ik heb overwogen burgerlijk ongehoorzaam te zijn en toch 1p te geven in zulke gevallen...

Bovendien vind ik die persoonlijke aanval zo duidelijk nog niet. :?

Geplaatst: 20-06-2017 08:54
door AnnemarieV
Helemaal mee eens. Bizar dat je geen punt mag toekennen voor het juist benoemen.

Geplaatst: 20-06-2017 16:10
door KristadeGeus
Ik heb zelf heel lang gedaan over deze vraag, want ik kon alleen nummer 5 vinden. Het is volgens mij ook geen persoonlijke aanval. Dan haal je er iets persoonlijks bij wat niet terzake is voor de discussie. Dat de VVVP gefrustreerd is, is helemaal niet gezegd, waardoor drogreden 5 veel meer voor de hand ligt.
Zelf koos ik uiteindelijk als tweede de overhaaste generalisatie: niet alle barbecueënde groepen zijn gezellig. :lol:

Geplaatst: 21-06-2017 22:30
door Herma
Ik vind dit juist een mooie vraag! Wel lastig, want het vertekende standpunt wordt hier weergegeven in de vorm van retorische vragen. Ik miste dan ook het bespelen van het publiek.
Ik denk dat de examenmakers dachten hiermee een discriminerende vraag te stellen die goede van slechte lezers onderscheidt. Wat mijn leerlingen betreft, klopt dat niet. Zij zijn geen sterke lezers, maar scoren voor deze vraag wel 2 van de 4 punten.

Re: II Vraag 33

Geplaatst: 25-06-2017 14:29
door Nikkyschipper
metteke schreef:Wat een vraag! Nog nooit eerder werd leerlingen gevraagd om drogredenen toe te lichten en dan mag je ook nog eens niet 1p geven voor het geven van de goede drogreden, als de uitleg daarbij niet klopt. Ik heb overwogen burgerlijk ongehoorzaam te zijn en toch 1p te geven in zulke gevallen...

Bovendien vind ik die persoonlijke aanval zo duidelijk nog niet. :?
Ook al vind ik het ook jammer voor mijn leerlingen die dan wel vaak één van de twee antwoorden wel goed hebben, het lijkt me toch niet de bedoeling dat we als docenten Nederlands dan de scores van het cv zelf gaan veranderen! Een puntentelling van het cv behoor je gewoon te volgen! Tenzij het Cito hier een verandering in aanbrengt en ons daarvan op de hoogte brengt!