Pagina 1 van 1

2018-II vraag 23

Geplaatst: 19-06-2018 08:56
door Debby
Bij vraag 23 zijn leerlingen geneigd om uit te leggen waarom de 'brutalen' uit tekst 2 eigenlijk niet brutaal zijn. Dat wordt immers gevraagd. Eigenlijk mag ik alleen goedrekenen 'Ze worden alleen gehoord omdat ze veel volgers hebben', maar dat heeft niemand. Toch zou ik een lans willen breken voor onderstaande antwoorden. Wie wil hierop reageren?

'Dat je je mening deelt over iets op sociale media, wil niet gelijk zeggen dat je brutaal bent.'
'Want ze kunnen met hun bemoeienis en kennis/mening die ze hebben voor veel mensen iets betekenen.'
'Omdat hun gedrag niet zo zeer brutaal is, maar voor henzelf opkomend. Vanuit het perspectief van de overheid lijkt dit brutaal.'
'Het is niet goed gebruikt. Brutalen hebben dezelfde bedoelingen als mensen die minder van zich laten horen.'

Re: 2018-II vraag 23

Geplaatst: 19-06-2018 10:40
door metteke
Debby schreef:'Dat je je mening deelt over iets op sociale media, wil niet gelijk zeggen dat je brutaal bent.'
Twijfel... Ik vind dit antwoord zwakker dan het derde voorbeeld.
Debby schreef:'Want ze kunnen met hun bemoeienis en kennis/mening die ze hebben voor veel mensen iets betekenen.'
Fout.
Debby schreef:'Omdat hun gedrag niet zo zeer brutaal is, maar voor henzelf opkomend. Vanuit het perspectief van de overheid lijkt dit brutaal.'
Twijfel, maar ik zou het denk ik wel goed rekenen.
Debby schreef:'Het is niet goed gebruikt. Brutalen hebben dezelfde bedoelingen als mensen die minder van zich laten horen.'
Fout.[/quote]

Geplaatst: 19-06-2018 10:47
door Debby
Dank voor je mening, Metteke. Ik heb deze vraagstelling (of eigenlijk het te beperkte antwoord) bij het examenloket in twijfel getrokken.

Geplaatst: 19-06-2018 20:16
door Andrea Gerrits
Debby schreef:Dank voor je mening, Metteke. Ik heb deze vraagstelling (of eigenlijk het te beperkte antwoord) bij het examenloket in twijfel getrokken.
Twee van mijn drie herkansers hebben het antwoord wel goed. Dus ik vind het geen verkeerd antwoord in het CV. Ik vind niet alle antwoorden van jouw leerlingen juist eigenlijk.

Geplaatst: 20-06-2018 09:42
door Debby
@ Andrea: Fijn dat tweederde van jouw leerlingen de vraag juist beantwoord heeft, bij mij helaas maar drie van de negen leerlingen. Toch vind ik het niet juist om te redeneren dat het antwoord helemaal juist geformuleerd is in het CV, als twee van de drie leerlingen het antwoord goed hebben. Ik pleit er juist voor om nog een alternatief op te nemen, omdat ik het huidige antwoord te beperkt vind. Dit zou hand in hand kunnen gaan.

Je vindt niet alle antwoorden van mijn leerlingen juist. Mag ik vragen welke wel?